#Happytohelp

Het is een hashtag die ik regelmatig gebruik als ik reageer in groepen of op posts met allerhande vragen die gaan over mijn vakgebied. HR én meer bepaald het welbevinden van werknemers of zelfstandigen in hun professionele uitdagingen. Het is mijn vakgebied maar evenzeer mijn missie. Wanneer ik mensen zie in mijn omgeving, hetzij professioneel, hetzij privé, die ongelukkig zijn in hun job, breekt mijn hart telkens een klein beetje.

Of het nu gaat over tips geven over iemand zijn/haar cv of het helpen bij het zoeken naar de juiste vacatures. Allemaal dingen die mij energie geven. Want ik meen het oprecht, ik ben blij dat ik kan helpen.

Jarenlang was ik actief binnen rekrutering. Vaak voelde dat voor mij niet zo helemaal oké. Je gaat op zoek naar de juiste kandidaat voor een bepaalde functie. Als je dan een kandidaat uitgebreid gesproken hebt, naar zijn/haar verhaal geluisterd en dan blijkt dat er geen match is met de functie is het verhaal met die kandidaat vaak klaar. Vanuit mijn rol bij een werving en selectie bureau deden we uiteraard ons best om met die kandidaat nog aan de slag te gaan voor de persoon in kwestie, maar vaak voelde ik me toch alsof ik niet genoeg kon betekenen. Ik sprak toen, back in the time, al eens uit dat mijn droomjob een soort sollicitatie hulp voor kandidaten zou zijn. Meedenken met iemand, vanuit zijn/haar kracht kunnen helpen solliciteren.

Het is waanzin dat ik dat vandaag kan doen als loopbaancoach. Mensen helpen op weg naar een professionele uitdaging die hen écht gelukkig maakt en in hun kracht stelt. Wat mij betreft het mooiste beroep ter wereld.

Ps. Sorry aan alle recruiters die wél the extra mile gaan voor hun kandidaten. You rock!